Næste års lammekøller…

Nu er de her, allesammen. Altså årets lam. De er kommet til verden, alle 8. 4 piger og 4 drenge, eller 4 gimmere og 4 væddere, hvis nu vi skal bruge den rigtige jargon. Og det skal man jo, man skal jo være korrekt. Eller prøve på det i hvert fald. Hvorom alting er, så er de her nu, og de er fine, rigtig fine.

For første gang nogensinde har vi fået et flaskelam. En lille fyr, eller lille det er han faktisk ikke rigtig. Han er nok det tykkeste lam, vi har haft. Alligevel så spiser han som betød det liv eller død. Dæhlie hedder han, han er opkaldt efter alle tiders største langrendsstjerne Bjørn Dæhlie, ja bondekonen er ikke bidt af en gal nordmand for ingenting.

Og Dæhlie lever op til sit navn med en fighterånd ud over det sædvanlige. Til trods for at blive mødt med en kold skulder og hårde slag fra en mor, der i den grad bare vil af med ham, ja så klør han bare på og er utrættelig i sit forsøg på at få hende til at acceptere ham. Det kan jeg jo kun respektere, og jeg håber, at han lykkedes i sit forsøg. Mest af egoistiske årsag, jeg mener, man kan jo ikke lade være med at holde af sådan en lille fyr, som han står der og drikker af den flaske, man kommer med. Og det er nu en gang sådan, at han jo gerne skulle ende på middagsbordet. Og det er bare ikke så nemt at spise dyr, der på en eller anden måde er blevet til kæledyr.

I al hemmelighed har jeg fået ham kastreret for det tilfældes skyld, at vi skulle blive fristet til at beholde ham som kælevædder.

IMG_1950

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s