Om grønsager på frost…

Jeg spiser ikke gluten af helbredsmæssige årsager, men betyder bestemt ikke, at de andre i familien skal snydes. Til aften stod den på pitabrød med alt muligt godt fra sommerhaven – i optøet version forstås. Jeg har jo blancheret og frosset ned i vildskab i sommers. Det nyder vi godt af nu.

Og grønsagerne er egentlig nemme at lave i løbet af sommeren, hvor de høstes, renses, skæres i passende stykker hvorefter de kommer i kogende vand. Når de er kogt færdig (det siger sig selv, at gulerødder skal have længere tid end ærter og majs), ligger jeg dem i isvand, det stopper kogeprocessen. Derefter er det direkte i fryseren. Så har du lækkerier til hele vinteren.

Og nej jeg ved godt, at frosne grønsager ikke er ligeså lækre som de friske, der kan købes året rundt. Men det er jo ikke det, der er pointen, når vi prøver på at være selvforsynende. Alt ville jo blive nemmere og med garanti også billigere, hvis vi bare købte vores grønsager. Men det er jo ikke den nemme løsning, vi er ude efter.

Fryseren byder på grønsager, vi ellers ikke ville kunne spise nu fra egen have, og ja når jeg skal være helt ærlig, så er det faktisk meget rart med et lille afbræk fra alle rodfrugterne.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b36/48700580/files/2015/01/img_9424-0.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s