Ketchup af den hjemmelavede slags

Det er en elsket klassiker både blandt børn og voksne, ketcuppen. Men hvad er en rigtig ketchup, der findes et utal af typer, og alle har deres egen favorit. Nogen elsker Heinz, andre vil kun røre den økologiske fra Urtekram, nogle kan lide den med karry og andre vil have den stærke med chili. Min favorit? Den hjemmelavede. Når først man har prøvet at lave sin egen ketchup, ja så er det altså svært at gå tilbage igen. Nej den bliver ikke ligeså rød, som den købte, men den smager af tomat og så har du mulighed for at krydre den så den passer lige til dig.

Vigtigst af alt så er det faktisk nemt og hurtigt at lave.

Her er grundopskriften:

1 kg solmodne tomater
200 g syrlige æbler
2 peberfrugter
2 løg
Hvidløg
3 dl eddike
200-300 gram sukker
Salt
Peber
Chili

Grønsagerne skæres i tern og steges et par minutter i olivenolie. Tilsæt sukker og eddike og lad det hele simre i 5-10 min.
Smag til med salt, peber og lidt chili.
Blend til en cremet konsistens. Kom på flasker, mens det stadig er varmt.

Det er grund ketchuppen, den kan du, når den er blendet, Smage til med lige netop de krydderier, du skulle have lyst til.

God fornøjelse og pas på, det er stærkt vanedannende.

IMG_7439.JPG

IMG_7440.JPG

Reklamer

2 thoughts on “Ketchup af den hjemmelavede slags

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s