Pulled lamb… Mmmm

Langtidsstegning er den nemmeste vej til et lækkert måltid, nemmeste ja men ikke den hurtigste naturligvis 😉

Vi har tradition for at servere lam for vores gæster. Og min nyeste dille er langtidsstegt lammekølle. Det er nemt og superlækkert.

Du skal bruge:

1 lammekølle (gerne fra egen avl, hvis muligt, som minimum en kølle fra et glad dansk lam, ikke det der new zealandske…)
Rødvin
Mangochutney
Krydderurter (timian og rosmarin er mine foretrukne)
Krydderier (spidskommen, koriander, paprika, oregano)
Hvidløg
Løg
Gulerødder
Salt og peber

Lammekøllen ridses, gnides ind i salt, peber og krydderier. Den lægges i en bradepande med rødvin og vand i bunden sammen med to hele hvidløg skåret i halve, løg, gulerødder og krydderurter. Hæld mangochutneyen over Lammekøllen. Pak det hele ind i stanniol eller bagepapir for at skabe en form for stegeso. (Det siger sig selv, at du bare bruger en stegeso, hvis du har en, som er stor nok, det har jeg bare ikke).

Det hele sættes i ovnen ved 100 grader i 12 timer. Den sidste time tages låget af. Husk at dryppe køllen med rødvinen/fonden fra bunden.

Efter 12 timer er det dejligt mørt og lækkert. Og hvis du har lyst, så kan du lave verdens lækreste rødvinssauce i bunden af bradepanden. Ja det ville faktisk være rigtig rigtig synd, hvis du ikke gør.

God appetit 🙂 y

20140323-185205.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s