Lækre lamseben

Mens Dicte og jeg ligger lunt under dynerne her på en lørdag formiddag, går vores får ude på marken og har travlt med at spise så tykke og runde. Godt det samme, de skulle gerne være igang med at lave en masse fine små lam til os. Det er dejligt, når været er så skidt, at tænke på forår og alt, hvad det bringer med sig.

Og nu jeg tænker på lam, så vil jeg dele en dejlig opskrift med jer. Langtidsstegt lammekølle, det er nemt og meget lækkert.

Rids lammekølen. Gnid den ind i spidskommen, safran, korianderfrø, hvidløg og olivenolie. Læg den i en stegeso eller en bradepande med låg over og steg i oven ved 100 grader i 11 timer. Den her gang hældte jeg en liter god æblecider i bunden af stegesoen sammen med hvidløg, timian, løg og gulerødder. Krydder med salt og peber. Husk at dryppe køllen en gang i timen. Efter 11 timer smøres køllen ind i en god krydret chutney, ovnen skrues op på 225 grader, og køllen stilles tilbage i ca en halv time. Hold øje med, at den ikke brænder på. Chutneyen skal bare karamellisere.

Det smager skønt.

20140111-103357.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s