Kanelbullens Dag

Ja det er faktisk i dag, at de fejrer denne ganske særlige dag i Sverige. Kanelbullan er noget ganske særligt, mmm hvor de smager godt. Og jeg vil da opfordre alle til i dag at bage lækre kanelbuller, eller måske den danske kanelsnegl, dog tilsat lidt kardemomme (eller meget, hvis du ligesom mig elsker det!). Kardemommen giver kanelsneglene et ret svenskt udtryk. Og nu vi er ved kanel-bageri, så vil jeg VARMT anbefale Meyers kanelsnurrer. Opskriften er som følger:

Kanelsnurrer ala Meyer

16 stk.

5 dl kold sødmælk

50 g gær

1 stort æg

1 kg hvedemel

150 g sukker

15 g havsalt

12 g stødt kardemomme

150 g smør

Fyld:

125 g blødt smør

125 g sukker

2 spsk. stødt kanel

Desuden:

1 sammenpisket æg til pensling

lidt sukker til at drysse med

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 20 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på medium hastighed. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes i yderligere 20 minutter, til den er blank og glat (de lange æltetider er virkeligt afgørende for det færdige resultat). Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt. smør smørret ud på dejen, strø sukker og kanel jævnt udover, og gnid det ind i smørret med hånden, så det hele er jævnt fordelt på dejen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang, og skær den i 16 strimler. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 4–5 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i bollen. sæt bollerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad bollerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.

Pensl kanelbollerne med æg, drys dem med lidt sukker, bag dem ved 200° i ca. 12–14 minutter. Afkøl bollerne på en bagerist.

Tip: Du kan også forme dejen til almindelige kanelssnegle og evt. tilsætte en håndfuld rosiner, som drysses ud over remoncen, før dejen rulles sammen.

Og hvis du ikke har tiden til at bage i dag, som mig, jamen så bag dem en anden dag, de er to die for! Men husk, at hvis du spiser for mange, så får du ondt i maven.

208848_10152713214925093_1172149878_n

Reklamer

2 thoughts on “Kanelbullens Dag

  1. Hvor pudsigt… det er den ene af de fire opskrifter på snegle/snurra jeg bager mig igennem idag. Jeg glæder mig specielt til dem jeg skal lave med en dej på æblejuice og æbler i remoncen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s