På falderebet af en dejlig weekend

Weekenden er snart slut, men sikke en dejlig weekend. Den har budt på gæster på gården, hundehvalpe, besøg hos tidligere naboer, arbejde med dyrene og ikke mindst dejlig mad. Hele dagen har et par lækre svineskanke simret og sydet i ovnen ved 100 grader. De var skønne, og bedst af alt der er rester til i morgen. Her er opskriften, og den kan helt klart anbefales.

Du kan starte allerede før morgenmaden.

Du skal bruge to store skanke til 4 personer. Rids skindet og gnid med salt. Sæt eller læg dem i en bradepande sammen med løg, gulerødder, fond (hjemmelavet) og en mørk øl. Sørg for at krydre med salt og peber.

Sæt bradepanden i en forbarmet ovn ved 100 grader. Her kan det stå og passe sig selv indtil 2,5 timer før du skal spise. Kig til det en gang imellem og tjek, at der er væske nok i bradepanden. 2,5 time før I skal spise skrues varmen op til 180 grader. Dryp kødet hver halve time og hold øje med, at det ikke bliver for mørkt. Du kan putte sølvpapir over. Umiddelbart inden I skal spise, tager du bradepanden ud, hælder væsken i en gryde, så du kan lave en god sauce, imens sætter du kødet tilbage i ovnen og skruer op på 225 grader, så sværen bliver sprød. Husk at holde øje.

Alt i alt fik kødet 11 timer i ovnen, og det smeltede på tungen.
Vi fik nye kartofler til, mums 🙂 i morgen står den på lækre rester, og jeg glæder mig allegede.

20130630-225543.jpg

20130630-225622.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s