Hyldeblomstsaft med en 3 årig

Ingen midsommer uden hyldeblomstesaft, det er netop tiden for det nu, og det smager gudeskønt. Jeg laver en kæmpe portion og fryser det ned, på den måde kan få nyde smagen af sommer selv på en vinterkold novemberdag. Det er så nemt, at det rent faktisk er Dicte, der har lavet det hele denne gang med mor som assistent. Det er så hyggeligt at være i køkkenet sammen.

Opskriften kommer, som så meget andet jeg laver, Camilla Plum. Jeg elsker hyldeblomstesaft, og de gyldne dråber smager om muligt endnu bedre med kold hvidvin, i danskerne eller med gin og isterninger. 😉

Her er den opskrift, som jeg altid bruger:

Camilla Plums hyldeblomstsaft

40 hyldeblomstskærme
50 gr. citronsyre
3 citroner
2 kg cubansk rørsukker
2 l vand
– skræl citronerne tyndt med en kartoffelskræller
– riv den hvide skal af med fingrene og smid det væk
– skær citronerne i skiver, og fjern alle kernerne
– put skal og kød i en gazepose fra apoteket
– klip hyldeblomsterne af stilkene
– kom blomster, citronsyre og citronposen i en balje – ikke aluminium
– kog vand og sukker op og skum det
– hæld den kogende sukkerlage over blomsterne
– lad det trække i mindst 3 dage – hellere 5
– si saften over på skoldede flasker
Denne hyldeblomstdrik er meget kraftig og holdbar. Holdbar fordi sukkerlagen hældes kogende over blomsterne.

20130626-193827.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s