Opskrift på rugbrød

Og her kommer så opskriften på de lækre rugbrød, den er fra selveste Camilla Plum dog har jeg lavet lidt ændringer så de passer endnu bedre til min smag. Jeg vil i samme ombæring varmt anbefale bogen “Et ordentligt brød” af selv samme Camilla Plum, fantastisk bog og ikke mindst ualmindeligt lækre brød. Hvis du vil lære at bage lækre brød, så er den bog uundværlig, og vil du gerne have råd og vejledning fra eksperten selv, så vil jeg meget varmt anbefale, at de på dr.dk/camillaplum ser serien Boller af stål. Nå men tilbage til opskriften:

Der er nok til 2 rugbrød.

Dag 1.
2 del surdej
1,5 l vand
3 spsk salt
200 g rugkerner (gerne skårne)
150 g hørfrø
300 g rugmel
300 g grahamsmel (eller speltmel)
300 g sigtemel
En lille flaske øl (gerne mørk)

Bland surmul, vand og salt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør sammen. Lad det hæve i 12-24 timer under et fugtigt viskestykke.

2. Dag
0,5 l vand
200 g hørfrø
450 g rugmel
150 g græskarkerner
150 g knækkede rugkerner
200 g 5-kornsblanding

(Du kan mikse de tre sidste ingredienser, som du har lyst. Du kan også nøjes med 500 rugkerner eller 5-korns blanding, men 500 g græskarkerner vil være for meget.)

Rør det hele i dejen, og kom den i formene. Jeg bruger helst kun bøgetræsforme, det er bare så meget bedre! Prik tæt med enten en gaffel eller en lille pind (grillspyd f.eks.) mindst 20 gange. Lad det hæve mellem 2-6 timer igen under et fugtigt viskestykke.
Brødene bages ved 150 grader i 3 timer. Husk at tage surdej fra til næste gang inden du bager!

Surdejen opbevares i køleskab i et lille glas med et lag salt ovenpå. Hvis du ikke bruger den hver uge, skal du huske at fodre den. Men selve surdejen, hvordan man laver den og passer den er et kapitel for sig, som jeg vil vende tilbage til i et senere indlæg.

God fornøjelse med rugbrødene, men pas på når først du er begyndt at bage dit brød selv, så vil de ikke længere spise andet.

20130424-210638.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s