Man spiser da ikke sit kæledyr…

Neeeej, det gør man ikke, men hvad hvis nu man så, som os, har f.eks. får eller høns, der i sidste ende skal ende i gryden, kan man så give dem navne? Eller bliver de så til kæledyr? Og kan man så spise dem? Ja det er noget af det, vi får tiden til at gå med at diskutere herhjemme. Fårene har ikke fået navne (endnu), de bliver kaldt Røde, Grå og Sorte, for ja det er nu en gang de farver de har. Men kan vi blive ved at holde den stil, for hvad så, når der er tre røde og to sorte osv? Skal vi så give dem navne, og hvordan vil det så være at skulle slagte lille Line, som man har fulgt fra hun var helt spæd? Det vil grangiveligt være nemmere at spise nr. 2 end at sætte tænderne i lille Ludvig.

Vi har overvejet en anden strategi, nemlig at navngive efter udskæringer. Jeg har altid ønsket mig to grise, de skal hedde Flæske og Sylte. Ligesådan kunne vi kalde fårene Skank, Kølle og Krone, men så igen det er jo begrænset, hvor mange udskæringer, der er på sådan et lam. Og så er vi tilbage ved at kalde dem deres numre eller farve. Og jeg tror nu nok, at vi holder os til det. For nej vi spiser ikke vores kæledyr, og nej vores får er ikke kæledyr, og derfor får de ikke navne.

Det skal lige for en god ordens skyld nævnes at Hansen og Frands (hanerne) bestemt ikke er fredet i forhold til kødgryderne, men så længe de yder i form af mulige kyllinger, så får de lov at gå fri.

Nyklippedefår001

Reklamer

3 thoughts on “Man spiser da ikke sit kæledyr…

  1. Altså dengang jeg var kødkvægavler, da fik alle dyrene navne – også dem, der senere skulle i fryseren. Vi havde på et tidspunkt to tyrekalve født samtidigt (som vi vidste skulle slagtes senere), de hed Bøf og Bearnaise 😉

    Jeg har aldrig haft problemer med at spise de dyr, som jeg fra starten vidste, ville ende på panden eller i gryden – for dem fik jeg helt automatisk et andet forhold til, også selvom de havde navne.

    Hvis vi derimod var nødt til at slagte en af vores “håbefulde” kvier eller køer af en eller anden årsag, så blev de altid solgt – dem kunne vi ikke selv spise!

  2. Vi har også taget det op til genovervejelse, jeg havde en snak med nogle andre fåreavlere, og de giver allesammen deres får navne, så nu er vores blevet døbt: Røskva, Frigg og Sif. Og lammene der kommer, ja de får alle navne med A 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s