Rester rester rester

Vi fik noget så lækkert som en hel stegt øko kylling i går, mmm det elsker jeg! Men sådan et monstrum er jo ikke billig, så det gælder om at få mest mulig ud af hver en del af den. Vi har gemt kødrester, knogler, skrog og skind. Ja faktisk alt, det ikke blev spist i går. Og hvad bedre end at lave chicken pot pie af resterne. Det er fantastisk, og på den måde fik vi brugt alle resterne. Der er ikke noget værre end madspild! Her er, hvad jeg gjorde:

Først koger jeg fond af ben, skrog og ja alt det, der ellers ikke kan spises. Det er nemt, kylligeresterne kommes i en gryde sammen med urter og krydderier, der hældes vand over. Lad det simre i minimum en halv time.
Imens skæres porrer, gulerødder, svampe og kyllingekød i tern. Det hele svitses i en gryde. Når fonden er færdig kogt, skal du bruge den til at lave en opbagt sauce. Smør smeltes i en gryde, der tilsættes mel, så det bliver til en melbolle. Tilsæt fond lidt af gangen og rør grundigt. Når du synes, at saucen har den rette konsistens, lader du den koge godt igennem, ellers smager det melet. Saucen hældes over kød og grønsager. Det hele hældes i et ildfast fad eller gryde. Lav et låg af butterdej, og husk at lave små huller så dampen kan komme ud. Pensel med pisket æg for et flot og blankt resultat. Og bag derefter i ca. 20 min ved 190 grader i ovnen.

Mums! Og det gode er, at der er rigeligt fond til fryseren også. Så er der til risotto en anden aften. Og vi har mad nok til endnu en ret i morgen, så kan man lidt bedre forsvare at købe den lidt dyrere, men så meget mere lækre øko kylling. Og tro mig det er ikke kun smagen, der er bedre, det bliver samvittigheden også.

20130404-185312.jpg

20130404-185323.jpg

20130404-185334.jpg

Reklamer

One thought on “Rester rester rester

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s