Skønne rodfrugter

Rodfrugtefrikasse er et absolut must på en kold og blæsende dag som i dag. Og med en 3 årig bogstaveligt talt kravlende på alt i køkkenet, så er det stadig fuldstændigt ukompliceret og dejligt sundt. Og heldigvis kan Dicte altid bestikkes til at sidde stille, hvis hun får en gulerod i hånden.

20130318-181854.jpg

20130318-181907.jpg

20130318-181921.jpg

20130318-181942.jpg

20130318-181958.jpg

Reklamer

One thought on “Skønne rodfrugter

  1. Jeg er blevet spurgt om opskriften på min lækre rodfrugtefrikassé. Det er meget nemt. Først brunes ca. 400 g skært kød (jeg bruger altid lam eller oksekød, men alt kan bruges), når det er brunet kommes et par skeer mel ved, mens der langsomt hældes vand på i små mængder og under omrøring indtil kødet er dækket (jeg plejer at hælde lidt mere i, så saucen ikke bliver for tyk), kom to porretoppe i sammen med en timiankvist og et par laurbærblade, lad det simre imens du skærer ca., 700 g. rodfrugter i mundrette stykker. Kom rodfrugterne i gryden og lad dem koge sammen med kødet til begge dele er mørt. Imens pisker du 3 æggeblommer sammen med saft fra en citron og ca. 2 dl fløde (jeg bruger en bøtte madlavningsfløde på 2,5 dl). Det bliver en tyk sauce, hak persille og tilsæt i æggeblandingen. Når kødet og rodfrugterne er møre, tager du laurbærblade, timian og porretoppene op. Tag et par dl af den varme sauce fra gryde og rør i æggeblandingen inden den røres i gryden, så det ikke skilder.

    Server med brød eller med ris. Mmmm det smager godt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s